twitter
    Blog-blog Politik Pro Barisan Nasional

Nuffnang

Pengikut

Duke of UMNO

sumber :-

Duke of UMNO


MENTERI KJ LANTIK AMOI DAP JADI PRESS SEC..???

Posted: 17 Jun 2013 07:37 AM PDT

Semalam kecoh di BBM aku menyebut pasal KJ lantik wartawan Malaysiakini jadi Setiausaha Akhbar dia di Kementerian Belia dan Sukan. Namanya Regina Lee. Betul ke minah ni kerja wartawan Malaysiakini dulu?

Ada member aku pulak kata, Regina Lee ni memang totok DAP dan jadikan Tony Pua tu sebagai idola dia. Betul ke Regina? You memuja Tony Pua? Hensem sangat ke dia? Atau you minat bermain angka macam Tony Pua tu jugak?

Aku tak tuduh. Tapi kalau perkara ni benar, maka KJ memang dilihat tidak bijak. Sia-sia sekolah kat Oxford. Kononnya liberal, tapi langsung takde semangat Melayu. Sia-sia jadi Ketua Pemuda UMNO kalau takde semangat Datuk Harun ni...



Apa hebatnya Regina Lee? Dia undi BN ke masa PRU ke-13 hari tu? Semua family, adik beradik, saudara mara dan sepupu sepapat Regina ni undi BN ke? Berapa undi yang depa bagi kat BN hari tu? 

Apa dah takde Melayu lagi ke untuk dilantik jadi Press Sec KBS? Kat Utusan, BH dan kat Malaysia ni dah takde wartawan Melayu yang berpengalaman, hebat dan tebal rasa jatidirinya sebagai bangsa Melayu?

Bukan la aku nak jadi rasis, tapi memang lantik Cina yang belum tentu tepat "screening identiti" tu adalah satu tindakan yang sangat mencurigakan. Atau KJ memang ada plan nak buat hal lagi lepas jadi Menteri ni?

Entah la. Memang itu hak KJ untuk lantik Regina Lee. Sayangnya dia abuse hak itu. Kita tengok pula episod selepas ni...okay?

ASTAGHFIRULLAHIL'AZIM..! MACAM NI AKHLAK PUAK PAS..??? ELOK LUDAH JER..!!!

Posted: 17 Jun 2013 05:37 AM PDT

Kalau jumpa mamat ni, ludah muka dia ramai-ramai...khuakkk ptuihhh..!!! Buat malu Islam jer...
Cuba tengok video kat bawah ni. Tengok sikap dan perangai lebai PAS tu.. Dia ni la yang mula-mula maki hamun polis depan Balai Polis Dang Wangi. Lepas tu cina-cina DAP laknatullah tu baru berani bukak mulut maki polis, kan?

Depa suruh polis tangkap penjenayah dan tak payah tangkap rakyat yang buat flashmob depan Sogo tu. Heh! 



Depa ingat polis tu suka-suka hati nak tangkap depa kot? Kalau tak buat salah, takkan polis nak tangkap? Aku tengok belambak lagi orang kat depan Sogo tu, kenapa polis tak tangkap depa? Sebab depa tu shopping jer, takde buat salah apa pun...itu pun tak boleh pikir ke?

Memang la kerja polis tangkap penjenayah. Tapi ingat senang ke nak tangkap penjenayah. Kena ada bukti lengkap. Kalau bukti tak cukup dan dakwa di mahkamah, penjenayah tu pulak ada lawyer baik punya, dah tentu terlepas penjenayah tu. Contoh terbaik: Anwar Berahim vs Saiful Bukhari.

Aku tengok, budak PAS tu sebok cakap pasal adab. Kononnya polis kurang ajar, takde adab. Cuba korang kira, berapa kali dia kata polis bodoh? Cuba tengok ayat-ayat yang budak PAS tu keluarkan kat polis. Yang tu kira "beradab" ke tu? Ada akhlak ke mamat ni? Ni ke akhlak orang Islam? Buat malu Islam je la...

Lepas tu siap kata "ingat polis ni betul semua ke? otak (polis) semua minum air...". Heh! Rasanya, otak dia yang macam tak betul. Err... dia ada otak ke? Korang rasa?

Paling tak tahan dia kata... "korang tunggu la azab korang dalam kubur nanti macamana"...!

Perghhhh..!!! Dia ni sapa ek? Malaikat ke? Mungkar Nankir ke? Dia yang akan soal kita dalam kubur nanti ke? Dia ke yang akan jatuh hukum kat kita dalam kubur nanti? Heh! Tinggi betul "maqam" dia...

Ni la contoh terbaik hasil dari "tarbiyah" PAS PIS PUS..!!! Konon sebut akhlak, sebut nama Allah, azab kubur dan perkara yang berkaitan Islam. Padahal apa yang dia sebut tu memang memalukan Islam pun...

Budak ni memang betul memalukan PAS. Kalau aku ni dok dalam PAS, dah lama aku suruh PAS ambil tindakan disiplin kat mamat ni... Puiii..!!!


PANASSS..!!! PENYOKONG PAS TUNJUK "KURAP" DI TUBUH SENDIRI..???!!!

Posted: 17 Jun 2013 01:37 AM PDT

Nampaknya aksi panas ni dah tak dapat disembunyikan lagi. Aksi pergaduhan di antara puak Phahrolrazi dan team Ustaz Azizan semakin parah..! Yang dah pernah kami londeh sebelum ni, terus ditelanjangkan puak-puak PAS sendiri..!!!

Malu aku tengok perangai puak-puak PAS ni. Walaupun aku ni orang UMNO, tapi aku tetap malu tengok perangai puak-puak yang kononnya lebih Islam dari kita dan tuduh kita sebagai orang kafir. Aku malu sebab aku sedar, depa tetap saudara seagama aku...

Sekarang ni, depa dah takde cover-cover lagi dah. Depa gaduh secara terbuka. Lebih teruk dari perang Sifin dulu di zaman sahabat. Bukan setakat londeh, habis depa buka pekung di dada PAS Kedah..!!!



Puak-puak Phahrolrazi dan Nasir Mustapha di Kuala Kedah makin galak menyerang team Ustaz Azizan. Antara yang teruk diserang ialah Sanusi Setpol, "Uncle Zul Ya" dan mereka-mereka yang sokong Ustaz Azizan sekarang ni...

Depa ungkit kes balak dan kaitkan dengan Sanusi. Lepas tu, depa sulamkan londehan itu dengan kata-kata yang sangat nista untuk aku ceritakan kat sini. Masa Ustaz Azizan jadi MB dulu, depa tak berani bukak mulut kat Sanusi...

"Uncle" Zul Ya aku tu pun kena taruk jugak? Kesian dia... Hangpa jangan la buat macam tu kat "pak menakan" aku tuuu... kalau hangpa balun dia, nanti dia marah nanti aku tak tauuu... aku dah penah kena marah dah hari tu...adehhh...

Kesian la kat dia. Jangan la balun dia teruk-teruk sangat. Apa? 403 tu idea dia? Heh! Idea yang menjahanamkan PAS? Errr... yang dah lepas tu lepas la.. dah kalah dah pun. Tak payah la balun dia... maafkan la dia...boleh? Heh! Memang dari awal kami tau semua tu fitnah jer.. biasa la tu...

Dah laaa... jangan gaduh. Tak baik gaduh ni. Kita ni sama-sama jemaah.. Ehh.. silap! Korang tu sama-sama dalam PAS, tak payah gaduh la. Aku dah kata dah sebelum ni. Ada dosa dan Allah tak redha pada PAS, sebab tu memanjang je asyik kalah... terima la hakikat tu dan berubah la..!!!

BONGKAR #HANTUHIJAU..!!! NI KE PRESIDEN KULIM HI-TECH YANG TAKTAU MALU TU...? @MukhrizMahathir

Posted: 16 Jun 2013 11:17 PM PDT

Perghh..!!! Macam hero hindustan... tapi wayang kuattt..heh!
Ooooo... Ni la mamat yang depa kata Presiden Kulim Hi-Tech yang kata dia "profesional" tu? Kononnya dia kata dia layak untuk terus jadi "Boss KHTP" sebab dia bukan "orang politik"...? 

Okay...okay... Cuma aku nak tanya... Gambar siapa kat atas tu? Elehhh... macam la orang tak tau dia tu Timbalan Yang DiPertua PAS Sg Petani... lagi mau "kencing" kaaa...?

Dan cuba tengok video kat bawah ni.. Masihkah kau ingat...? Heh! Macam tajuk lagu pulak.. Heh! Cetengok..cetengok... Kantoi la weiii..!!!




Lagi mau tipu worang ka deyyyy machaaaa...?!!!

PALING PANASSS..!!! JENTERA PAS NAK LUDAH MUKA SETPOL USTAZ AZIZAN..!!!

Posted: 16 Jun 2013 08:17 PM PDT

Perghhh..!!! Teruk betoi puak-puak PAS bergaduh. Sampai ada yang nak ludah muka Sanusi Md Noor? Punya marah kat bekas Setpol MB tu? Macam-macam depa tuduh dia... Sampai loya aku baca apa yang depa dok maki hamun Sanusi... adeh...

Sanusi dituduh biadap. Dia dikatakan bodoh. Ustaz Azizan yang dok kat hospital tu pun depa balun jugak. Depa kata, Ustaz Azizan dan Sanusi dah dibeli untuk pastikan PAS kalah di Kedah. Depa tuduh kata dosa Sanusi kat PAS Kedah besaq ya amatttt... Tu diaaa..

Tak puas hati lagi depa kata Sanusi "pelaq" dan suka sembang deraih.. ishhhh..!!! Aku tak sanggup la nak tulis. Korang baca je la "print screen" kat bawah ni... Sanusi punya "counter attack" pun ada kat bawah ni jugak... heh!



Sanusi... ni la si Mail yang naik kuda tuuu... heh! Dalam gambar ni dia tak naik kuda.. dia naik bas kottt..? Heh!
Yang ni tertulis di wall budak PAS yang diasuh YB Nasir Mustapha, ADUN PAS Kubang Rotan yang seteru team Ustaz Azizan tu...







Teruk Sanusi kena maki kat wall si Mail ni.. Tapi cuba tengok pulak "counter attack" di wall FB Sanusi Setpol... tak kurang jugak hebat maki hamunnya... Heh!



Aikkk..? "Uncle Zul Ya" aku pun kena tibai jugak... cisss.. kesian kat "uncle" aku tu...heh!



Dok tengah sebok depa mengutuk, si Mail ni datang kat wall FB Sanusi Setpol... Bergaduh lagi...heh!



P/s: PAS yang aku kenal di zaman arwah Ustaz Fadhil Noor dulu tak macam ni. Ukhuwah kami kuat, malah ukhuwah dengan orang dan pemimpin UMNO pun terbaik! Takdak pun perangai macam sekarang ni.. Tu salah satu sebab aku tinggal PAS kot.. cakap tak serupa bikin.. katanya pejuang Islam, tapi macam pejuang politik jer aku tengok... buat rosak nama Islam jer.. heh!

Duke of UMNO


MENTERI KJ LANTIK AMOI DAP JADI PRESS SEC..???

Posted: 17 Jun 2013 07:37 AM PDT

Semalam kecoh di BBM aku menyebut pasal KJ lantik wartawan Malaysiakini jadi Setiausaha Akhbar dia di Kementerian Belia dan Sukan. Namanya Regina Lee. Betul ke minah ni kerja wartawan Malaysiakini dulu?

Ada member aku pulak kata, Regina Lee ni memang totok DAP dan jadikan Tony Pua tu sebagai idola dia. Betul ke Regina? You memuja Tony Pua? Hensem sangat ke dia? Atau you minat bermain angka macam Tony Pua tu jugak?

Aku tak tuduh. Tapi kalau perkara ni benar, maka KJ memang dilihat tidak bijak. Sia-sia sekolah kat Oxford. Kononnya liberal, tapi langsung takde semangat Melayu. Sia-sia jadi Ketua Pemuda UMNO kalau takde semangat Datuk Harun ni...



Apa hebatnya Regina Lee? Dia undi BN ke masa PRU ke-13 hari tu? Semua family, adik beradik, saudara mara dan sepupu sepapat Regina ni undi BN ke? Berapa undi yang depa bagi kat BN hari tu? 

Apa dah takde Melayu lagi ke untuk dilantik jadi Press Sec KBS? Kat Utusan, BH dan kat Malaysia ni dah takde wartawan Melayu yang berpengalaman, hebat dan tebal rasa jatidirinya sebagai bangsa Melayu?

Bukan la aku nak jadi rasis, tapi memang lantik Cina yang belum tentu tepat "screening identiti" tu adalah satu tindakan yang sangat mencurigakan. Atau KJ memang ada plan nak buat hal lagi lepas jadi Menteri ni?

Entah la. Memang itu hak KJ untuk lantik Regina Lee. Sayangnya dia abuse hak itu. Kita tengok pula episod selepas ni...okay?

ASTAGHFIRULLAHIL'AZIM..! MACAM NI AKHLAK PUAK PAS..??? ELOK LUDAH JER..!!!

Posted: 17 Jun 2013 05:37 AM PDT

Kalau jumpa mamat ni, ludah muka dia ramai-ramai...khuakkk ptuihhh..!!! Buat malu Islam jer...
Cuba tengok video kat bawah ni. Tengok sikap dan perangai lebai PAS tu.. Dia ni la yang mula-mula maki hamun polis depan Balai Polis Dang Wangi. Lepas tu cina-cina DAP laknatullah tu baru berani bukak mulut maki polis, kan?

Depa suruh polis tangkap penjenayah dan tak payah tangkap rakyat yang buat flashmob depan Sogo tu. Heh! 



Depa ingat polis tu suka-suka hati nak tangkap depa kot? Kalau tak buat salah, takkan polis nak tangkap? Aku tengok belambak lagi orang kat depan Sogo tu, kenapa polis tak tangkap depa? Sebab depa tu shopping jer, takde buat salah apa pun...itu pun tak boleh pikir ke?

Memang la kerja polis tangkap penjenayah. Tapi ingat senang ke nak tangkap penjenayah. Kena ada bukti lengkap. Kalau bukti tak cukup dan dakwa di mahkamah, penjenayah tu pulak ada lawyer baik punya, dah tentu terlepas penjenayah tu. Contoh terbaik: Anwar Berahim vs Saiful Bukhari.

Aku tengok, budak PAS tu sebok cakap pasal adab. Kononnya polis kurang ajar, takde adab. Cuba korang kira, berapa kali dia kata polis bodoh? Cuba tengok ayat-ayat yang budak PAS tu keluarkan kat polis. Yang tu kira "beradab" ke tu? Ada akhlak ke mamat ni? Ni ke akhlak orang Islam? Buat malu Islam je la...

Lepas tu siap kata "ingat polis ni betul semua ke? otak (polis) semua minum air...". Heh! Rasanya, otak dia yang macam tak betul. Err... dia ada otak ke? Korang rasa?

Paling tak tahan dia kata... "korang tunggu la azab korang dalam kubur nanti macamana"...!

Perghhhh..!!! Dia ni sapa ek? Malaikat ke? Mungkar Nankir ke? Dia yang akan soal kita dalam kubur nanti ke? Dia ke yang akan jatuh hukum kat kita dalam kubur nanti? Heh! Tinggi betul "maqam" dia...

Ni la contoh terbaik hasil dari "tarbiyah" PAS PIS PUS..!!! Konon sebut akhlak, sebut nama Allah, azab kubur dan perkara yang berkaitan Islam. Padahal apa yang dia sebut tu memang memalukan Islam pun...

Budak ni memang betul memalukan PAS. Kalau aku ni dok dalam PAS, dah lama aku suruh PAS ambil tindakan disiplin kat mamat ni... Puiii..!!!


PANASSS..!!! PENYOKONG PAS TUNJUK "KURAP" DI TUBUH SENDIRI..???!!!

Posted: 17 Jun 2013 01:37 AM PDT

Nampaknya aksi panas ni dah tak dapat disembunyikan lagi. Aksi pergaduhan di antara puak Phahrolrazi dan team Ustaz Azizan semakin parah..! Yang dah pernah kami londeh sebelum ni, terus ditelanjangkan puak-puak PAS sendiri..!!!

Malu aku tengok perangai puak-puak PAS ni. Walaupun aku ni orang UMNO, tapi aku tetap malu tengok perangai puak-puak yang kononnya lebih Islam dari kita dan tuduh kita sebagai orang kafir. Aku malu sebab aku sedar, depa tetap saudara seagama aku...

Sekarang ni, depa dah takde cover-cover lagi dah. Depa gaduh secara terbuka. Lebih teruk dari perang Sifin dulu di zaman sahabat. Bukan setakat londeh, habis depa buka pekung di dada PAS Kedah..!!!



Puak-puak Phahrolrazi dan Nasir Mustapha di Kuala Kedah makin galak menyerang team Ustaz Azizan. Antara yang teruk diserang ialah Sanusi Setpol, "Uncle Zul Ya" dan mereka-mereka yang sokong Ustaz Azizan sekarang ni...

Depa ungkit kes balak dan kaitkan dengan Sanusi. Lepas tu, depa sulamkan londehan itu dengan kata-kata yang sangat nista untuk aku ceritakan kat sini. Masa Ustaz Azizan jadi MB dulu, depa tak berani bukak mulut kat Sanusi...

"Uncle" Zul Ya aku tu pun kena taruk jugak? Kesian dia... Hangpa jangan la buat macam tu kat "pak menakan" aku tuuu... kalau hangpa balun dia, nanti dia marah nanti aku tak tauuu... aku dah penah kena marah dah hari tu...adehhh...

Kesian la kat dia. Jangan la balun dia teruk-teruk sangat. Apa? 403 tu idea dia? Heh! Idea yang menjahanamkan PAS? Errr... yang dah lepas tu lepas la.. dah kalah dah pun. Tak payah la balun dia... maafkan la dia...boleh? Heh! Memang dari awal kami tau semua tu fitnah jer.. biasa la tu...

Dah laaa... jangan gaduh. Tak baik gaduh ni. Kita ni sama-sama jemaah.. Ehh.. silap! Korang tu sama-sama dalam PAS, tak payah gaduh la. Aku dah kata dah sebelum ni. Ada dosa dan Allah tak redha pada PAS, sebab tu memanjang je asyik kalah... terima la hakikat tu dan berubah la..!!!

BONGKAR #HANTUHIJAU..!!! NI KE PRESIDEN KULIM HI-TECH YANG TAKTAU MALU TU...? @MukhrizMahathir

Posted: 16 Jun 2013 11:17 PM PDT

Perghh..!!! Macam hero hindustan... tapi wayang kuattt..heh!
Ooooo... Ni la mamat yang depa kata Presiden Kulim Hi-Tech yang kata dia "profesional" tu? Kononnya dia kata dia layak untuk terus jadi "Boss KHTP" sebab dia bukan "orang politik"...? 

Okay...okay... Cuma aku nak tanya... Gambar siapa kat atas tu? Elehhh... macam la orang tak tau dia tu Timbalan Yang DiPertua PAS Sg Petani... lagi mau "kencing" kaaa...?

Dan cuba tengok video kat bawah ni.. Masihkah kau ingat...? Heh! Macam tajuk lagu pulak.. Heh! Cetengok..cetengok... Kantoi la weiii..!!!




Lagi mau tipu worang ka deyyyy machaaaa...?!!!

PALING PANASSS..!!! JENTERA PAS NAK LUDAH MUKA SETPOL USTAZ AZIZAN..!!!

Posted: 16 Jun 2013 08:17 PM PDT

Perghhh..!!! Teruk betoi puak-puak PAS bergaduh. Sampai ada yang nak ludah muka Sanusi Md Noor? Punya marah kat bekas Setpol MB tu? Macam-macam depa tuduh dia... Sampai loya aku baca apa yang depa dok maki hamun Sanusi... adeh...

Sanusi dituduh biadap. Dia dikatakan bodoh. Ustaz Azizan yang dok kat hospital tu pun depa balun jugak. Depa kata, Ustaz Azizan dan Sanusi dah dibeli untuk pastikan PAS kalah di Kedah. Depa tuduh kata dosa Sanusi kat PAS Kedah besaq ya amatttt... Tu diaaa..

Tak puas hati lagi depa kata Sanusi "pelaq" dan suka sembang deraih.. ishhhh..!!! Aku tak sanggup la nak tulis. Korang baca je la "print screen" kat bawah ni... Sanusi punya "counter attack" pun ada kat bawah ni jugak... heh!



Sanusi... ni la si Mail yang naik kuda tuuu... heh! Dalam gambar ni dia tak naik kuda.. dia naik bas kottt..? Heh!
Yang ni tertulis di wall budak PAS yang diasuh YB Nasir Mustapha, ADUN PAS Kubang Rotan yang seteru team Ustaz Azizan tu...







Teruk Sanusi kena maki kat wall si Mail ni.. Tapi cuba tengok pulak "counter attack" di wall FB Sanusi Setpol... tak kurang jugak hebat maki hamunnya... Heh!



Aikkk..? "Uncle Zul Ya" aku pun kena tibai jugak... cisss.. kesian kat "uncle" aku tu...heh!



Dok tengah sebok depa mengutuk, si Mail ni datang kat wall FB Sanusi Setpol... Bergaduh lagi...heh!



P/s: PAS yang aku kenal di zaman arwah Ustaz Fadhil Noor dulu tak macam ni. Ukhuwah kami kuat, malah ukhuwah dengan orang dan pemimpin UMNO pun terbaik! Takdak pun perangai macam sekarang ni.. Tu salah satu sebab aku tinggal PAS kot.. cakap tak serupa bikin.. katanya pejuang Islam, tapi macam pejuang politik jer aku tengok... buat rosak nama Islam jer.. heh!

0 ulasan:


BLOG - BLOG BARISAN NASIONAL