twitter
    Blog-blog Politik Pro Barisan Nasional

Nuffnang

Pengikut

DARUL EHSAN TODAY

sumber :-

DARUL EHSAN TODAY


Kenapa Chew Mei Fun Beria-ia Suruh Polis Siasat Kes Rumah Guan Eng Di Baling Molotov Coktail ???

Posted: 01 Sep 2014 07:00 PM PDT


Chew mei fun, ya.. naib presiden mca yang bertanding lawan wan azizah di prk kajang hari tu, di angkat menjadi timbalan menteri ikut pintu belakang, pernah dia menyerang bung mokhtar dalam parlimen kerana bung mokhtar meminta kerajaan serius menangani fitnah dan adu-domba yang di buat oleh askar upahan DAP, Red Bean Army (RBA) dalam facebook dan laman maya.

Kali ini dia sound pihak polis supaya serius menyelesaikan kes baling molotov cocktail di rumah guan eng...

Nampak dari seranganan dia keatas bung mokhtar dalam isu RBA dan kini motolov cocktail di rumah guan eng, dia nie cukup berminat dengan DAP.

Kenapa ya? 

Pandangan aku mudah, kerana dia cina, cina tetap cina, macam mana pun sikap rasis dia terhadap bangsa lain tetap ada, pernah korang tengok cina masuk ke kedai runcit milik melayu, mamak atau acheh sekiranya di sebelah kedai itu ada juga kedai runcit cina, taubat lahum dia tak akan masuk kedai bangsa lain.

Jadi jangan kata hanya cina dap dan pkr sahaja yang rasis, cina mca dan gerakan pun rasis juga selama ini, cuma sikap perkauman mereka itu tak mereka tunjukan sangat pasal ketika itu melayu kuat dan bersatu, kini sikap perkauman mereka sudah mereka tunjukan.

Baca lanjut klik sini.


Lim Guan Eng Cabar IGP Berdebat Isu PPS... Kahh...kahh...kahhh Bodohnye

Posted: 01 Sep 2014 06:00 AM PDT


The DAP Penang government today came to the defence of its Voluntary Patrol Team (PPS) whose leader and 156 of its members were arrested by the police Sunday.

Chief Minister Lim Guan Eng challenged Inspector-General of Police (IGP) Tan Sri Khalid Abu Bakar to an open debate on the matter. Selanjutnya klik sini

Ini bodoh punya CM, dia ajak IGP berdebat pasal PPS, apa dia ingat itu IGP orang politik ker? dengan hanya berdebat boleh selesaikan masaalah.

Sudahnya dek kerana kebodohan guan eng, tak pasal-pasal unit amal PAS pun terbabit...

Bodoh punya CM otak letak kat lutut.

VIDEO INSIDE: Cara Customer Service DiGi Melayan Pelanggan Melayu...

Posted: 31 Aug 2014 11:30 PM PDT

Ceritanya mudah untuk kita paham...

Seorang pelanggan melayu ini pergi bayar bill di sebuah outlet digi di ioi mall puchong, bila sudah bayar dia terlupa mengambil resit bayaran dan terus balik ke rumah.

Di rumah dia cek secara online adakah bayaran yang di buat tadi sudah di update dalam web site digi, di fahamkan jumlah amaun bayaran yang di buat tadi masih belum di update dalam web site digi.

Esoknya dia ke kedai itu semula, meminta resit yang dia lupa nak ambil semalam, CS digi tu kata tak ada dalam sistem mereka yang pelanggan itu buat bayaran semalam.

Pelanggan itu minta supaya di beri kebenaran untuk melihat cctv bagi membuktikan yang dia berada di kauter bayaran dan wang telah di ambil oleh CS tu...

Tapi malangnya CS itu kata tak boleh tengok cctv, pasal yang hanya boleh tengok cctv itu hanya boss mereka sahaja, bila di tanya mana perginya boss mereka, jawab CS itu boss mereka pergi bercuti (jawapan standart mana-mana CS untuk cover boss mereka).

Jadi inilah yang berlaku semalam, cuba korang bayangkan bagai mana layanan CS yang berbangsa cina itu sekiranya pelanggan tadi berbangsa cina juga...

DARUL EHSAN TODAY


Kenapa Chew Mei Fun Beria-ia Suruh Polis Siasat Kes Rumah Guan Eng Di Baling Molotov Coktail ???

Posted: 01 Sep 2014 07:00 PM PDT


Chew mei fun, ya.. naib presiden mca yang bertanding lawan wan azizah di prk kajang hari tu, di angkat menjadi timbalan menteri ikut pintu belakang, pernah dia menyerang bung mokhtar dalam parlimen kerana bung mokhtar meminta kerajaan serius menangani fitnah dan adu-domba yang di buat oleh askar upahan DAP, Red Bean Army (RBA) dalam facebook dan laman maya.

Kali ini dia sound pihak polis supaya serius menyelesaikan kes baling molotov cocktail di rumah guan eng...

Nampak dari seranganan dia keatas bung mokhtar dalam isu RBA dan kini motolov cocktail di rumah guan eng, dia nie cukup berminat dengan DAP.

Kenapa ya? 

Pandangan aku mudah, kerana dia cina, cina tetap cina, macam mana pun sikap rasis dia terhadap bangsa lain tetap ada, pernah korang tengok cina masuk ke kedai runcit milik melayu, mamak atau acheh sekiranya di sebelah kedai itu ada juga kedai runcit cina, taubat lahum dia tak akan masuk kedai bangsa lain.

Jadi jangan kata hanya cina dap dan pkr sahaja yang rasis, cina mca dan gerakan pun rasis juga selama ini, cuma sikap perkauman mereka itu tak mereka tunjukan sangat pasal ketika itu melayu kuat dan bersatu, kini sikap perkauman mereka sudah mereka tunjukan.

Baca lanjut klik sini.


Lim Guan Eng Cabar IGP Berdebat Isu PPS... Kahh...kahh...kahhh Bodohnye

Posted: 01 Sep 2014 06:00 AM PDT


The DAP Penang government today came to the defence of its Voluntary Patrol Team (PPS) whose leader and 156 of its members were arrested by the police Sunday.

Chief Minister Lim Guan Eng challenged Inspector-General of Police (IGP) Tan Sri Khalid Abu Bakar to an open debate on the matter. Selanjutnya klik sini

Ini bodoh punya CM, dia ajak IGP berdebat pasal PPS, apa dia ingat itu IGP orang politik ker? dengan hanya berdebat boleh selesaikan masaalah.

Sudahnya dek kerana kebodohan guan eng, tak pasal-pasal unit amal PAS pun terbabit...

Bodoh punya CM otak letak kat lutut.

VIDEO INSIDE: Cara Customer Service DiGi Melayan Pelanggan Melayu...

Posted: 31 Aug 2014 11:30 PM PDT

Ceritanya mudah untuk kita paham...

Seorang pelanggan melayu ini pergi bayar bill di sebuah outlet digi di ioi mall puchong, bila sudah bayar dia terlupa mengambil resit bayaran dan terus balik ke rumah.

Di rumah dia cek secara online adakah bayaran yang di buat tadi sudah di update dalam web site digi, di fahamkan jumlah amaun bayaran yang di buat tadi masih belum di update dalam web site digi.

Esoknya dia ke kedai itu semula, meminta resit yang dia lupa nak ambil semalam, CS digi tu kata tak ada dalam sistem mereka yang pelanggan itu buat bayaran semalam.

Pelanggan itu minta supaya di beri kebenaran untuk melihat cctv bagi membuktikan yang dia berada di kauter bayaran dan wang telah di ambil oleh CS tu...

Tapi malangnya CS itu kata tak boleh tengok cctv, pasal yang hanya boleh tengok cctv itu hanya boss mereka sahaja, bila di tanya mana perginya boss mereka, jawab CS itu boss mereka pergi bercuti (jawapan standart mana-mana CS untuk cover boss mereka).

Jadi inilah yang berlaku semalam, cuba korang bayangkan bagai mana layanan CS yang berbangsa cina itu sekiranya pelanggan tadi berbangsa cina juga...

The Unspinners

sumber :-

The Unspinners


Anwar orang luar biadap; Sultan harus tolak semua calun PKR

Posted: 01 Sep 2014 10:35 PM PDT





Setepek tu, sementara itu, setakat ini, PKR dan DAP teruskan biadap enggan berikan 2 nama seperti yang dikehendaki oleh Sultan untuk berdegil letakkan nama Datin Seri Wan Azizah al bengong.

PAS pula kata tak mahu nama Wan Azizah tapi akan beri nama tiga orang dari PKR. DIjangka nama Wan Azizanh dan Azmin serta satu lagi nama. Khabarnya adalah antara Dr Idris DUN Ijok atau Yaacob Sapari.

Harap Sultan tolak kesemua cadangan-cadangan di atas. Kekalkan lagi Khalid. Selagi mereka mahu berdegil usah ikuti kehendak mereka kerana ianya hak Sultan!

Masaalahnya, ADUN-ADUN Melayu PKR tiada yang layak ...


  • Wan Azizah hanya anak angkat Melayu, lahir bukan Melayu. Sultan tidak boleh langgar undang-undang tubuh negeri Selangor. Tidak berkeupayaan dan hanya boneka. Tidak boleh buat keputusan sendiri.
  • Azmin ada laporan kes rasuah yang sedang disiasat. Dia juga punya latarbelakang moral dan luas diperkatakan ahli-ahli PKR sendiri sebagai terlibat dalam politik wang membeli undi dalam pemilihan PKR.
  • Dr Idris pun hanya pandai tengok xxx perempuan sebagai gynaecologist. terlalu mentah dalam politik dan pentadbiran awam. Baru tahun kedua sebagai ADUN.
  • Dr Yaacob Sapari berasal dari Pontian Johor. 
  • Nik Nazmi berasal dari kelantan, bukan orang Selangor.
  • Suhaimi Shafiei orang Bagan Serai, Perak. pernah mengeluarkan kata-kata derhaka terhadap Sultan. Menunggu di dakwa ... pasti!
  • Amiruddin Shari orang Johor dan jangan lupa kes pasir yang merupakan antara kes-kes rasuah permulaan pentadbiran PKR.
  • Ketiga-tiga perempuan PKR - Dr Dorayah, Rodziah dan Haniza tak ada omph untuk jadi MB. Langsung tak mencerminkan perempuan yang lebih berjaya dari lelaki dalam pelajaran dan pekerjaan. Paling pun Rodziah tapi lemah dalam hadapai isu kuil.

Pendik kata, tak payah PAS kasi nama ADUN PKR. Semua tak boleh pakai. harap Sultan tolak semua.


Din Pudu kebas duit muktamar beli shoplot Puduraya!!!???

Posted: 01 Sep 2014 07:26 PM PDT


Muktamar PAS yang sepatut berlangsung di Johor pada September 7 terpaksa dibatalkan tapi Salahuddin Ayub menyalahkan kerajaan Johor pimpinan UMNO di atas pembatalan tersebut.

Padahal ianya disebabkan mereka tak bayar baki RM50,000 duit untuk menggunakan tapak tanah Taman Sutera Mall di Johor Baru. Bayaran itu sepatutnya dijelaskan selewat-lewatnya Ogos 15hb tapi masih tak dijelaskan hingga pihak tuan punya terpaksa batalkan booking tersebut.

AHli PAS patut tanya apa jadi duit dari PAS Pusat. Selain dari siasat duit Kohilal dan Tabung Memali, Auditer PAS patut siasat samada Salahuddin Ayub atau Din Puduraya ada guna duit itu untuk beli shoplot di bangunan Puduraya baru. Kalau tak dipuduraya, cuba check di terminal Bas Selatan di Tasek Selatan.

Lahabat punya Din Pudurataya yang punya kekasih janda jual tiket bas, dia sudah salahkan UMNO ....


Salam kepada semua AJK PAS PUSAT, Pesuruhjaya PAS Negeri-negeri dan Ketua-ketua Dewan.

Setelah Badan Perhubungan PAS Johor bincangkan dengan panjang lebar dan mendalam pada malam tadi 30 ogos 2014 dengan disertai oleh Naib Presiden PAS Tn. Hj. Salahuddin Ayub maka kami terpaksa membuat keputusan segera mengenai Muktamar PAS ke 60 yang akan diadakan di Johor disebabkan tidak demokratiknya UMNO/BN yang memaksa "TANAH SUTERA MALL" pemilik tanah yang PAS sewa untuk mendirikan khemah supaya membatalkan perjanjian sewa tersebut. 


Pengurusan Tanah Sutera Mall telah membatalkan perjanjian sewa dan memulangkan deposit berjumlah RM 75K pada 27 ogos 2014 walaupun usaha rayuan diplomasi telah dibuat oleh Naib Presiden PAS Tn. Hj Salahuddin Ayub terus kepada MB Johor namun UMNO bermain wayang. Maka BPPNJ telah membuat ketetapan dengan berpandukan persetujuan Dato Mustafa Ali serta Tn. Asmuni Awi dalam mesyuarat Muktamar Induk pada 28 ogos 2014 lepas.



1. Muktamar PAS ke 60 akan dipindahkan ke lokasi Pt. Salleh Ros, Pt. Raja, Batu Pahat. Tanah milik ahli PAS. BERHAMPIRAN UTHM di tepi jalan utama.

2. Tarikh yang sama iaitu dari 18 September-20 September 2014 kerana semua kemudahan khemah telah siap sedia.

3. Mohon maaf kepada semua yang telah menempah Penginapan di Johor Bahru agar dapat dibatalkan. Penginapan baru untuk di booking di Batu Pahat senarai hotel atau home stay akan dikeluarkan hari ini juga. Johor memohon maaf di atas kesukaran sedikit kerugian kerana perpindahan ini.

4. Jawatan kuasa negeri telah bersiap sedia untuk menjalankan amanah yang diberikan dengan lebih semangat kerana nampak kejayaan yang cuba dihalang oleh UMNO/BN akan membawa kemusnahan kepada mereka

5. Dewan Muslimat harap segera hubungi ana untuk final lokasi ini.

Hanya untuk dalaman saja. Pengumuman rasmi perpindahan akan dimaklumkan oleh SUA selepas mesyuarat PAS PUSAT pada 7 September.
 

JAWAPAN YB PJ JOHOR

Punya lah pembohong si Din Puduraya gila janda ....inilah PAS cakap macam Munafiq. Hadi kononnya kata ...

KUALA LUMPUR: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengingatkan ahli-ahli PAS supaya jangan menganggap parti itu sama dengan parti yang lain.

Ini, katanya kerana ada dalam kalangan mereka yang menganggap bahawa PAS sama dengan PKR dan DAP.

"Kita dalam jamaah kita yang benar, yang betul, tegak Islam yang sempurna. Jangan anggap serupa, ini tak betul, tak sama," tegasnya ketika merasmikan Nadwah Pemerkasaan Duat (NEKAD) anjuran Lajnah Dakwah PAS Pusat di Kolej Universiti Islam Zulkifli Muhammad (KUIZM) Taman Melewar, pagi ini.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Marang mengingatkan para pendakwah supaya sentiasa ikhlas dalam melaksanakan tugas termasuk pungutan derma.

Justeru, tegasnya para pendakwah jangan berbohong dan menipu dengan pungutan derma.

"Pendakwah jangan bohong, penipu, pungut derma jangan salah guna untuk diri, bukan untuk Islam," ujar beliau di hadapan kira-kira 1,000 peserta.

Jelasnya, duit hendaklah dijalankan alat dalam berdakwah, bukannya matlamat.

Beliau menekankan bahawa pendakwah perlu mempunyai sifat bijaksana dan jangan menjadi pendakwah yang bodoh.

Sebanyak tiga kertas kerja dibentangkan iaitu Duat: Mengangkat Izzah Islam dan Jamaah oleh AJK PAS Pusat, Dr Zuhdi Marzuki dan AJK Dewan Ulamak PAS Pusat, Ustaz Dr Azhar Yaacob, Duat: Membugar Fikrah dan Menyebar Risalah oleh Ketua Penerangan DUPP, Datuk Dr Khairudin Aman Razali at-Takiri dan Duat: Mendepani Cabaran Perang Cyber oleh Timbalan Pengerusi 1 Lajnah Dakwah PAS Pusat, Ustaz Nasrudin Hassan at-Tantawi.

Pidato Am bertajuk Duat: Agen Jamaah akan disampaikan oleh AJK PAS Pusat merangkap Timbalan Pengerusi 4 Lajnah Dakwah PAS Pusat, Dr Ridhuan Mohd Nor dan AJK DUPP merangkap Ketua DUPN Pahang, Ustaz Mokhtar Senik.

Naib Presiden PAS merangkap Pengerusi Lajnah Dakwah PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man akan merasmikan majlis penutup pada jam 5.00 petang. - HARAKAHDAILY 1/9/2014


Tapi belakang-belakang sedang merancang sesuatu dengan Lim Kit Siang untuk buat 916 tapi bukan Anwar sebagai PM tapi perlukan 12 ahli Parlimen BN untuk lompat.

Hehehehe ... berapa dah dapat dari Sabah? Ada 18????? Sarawak ada 5???? Upfront RM3 juta, jika berjaya RM3 juta? Kalau mahu jadi menteri, tiada lagi extra RM3 juta, tapi boleh menyamun!!!!

Ketika PPS provok Polis, Kit Siang ke Sabah persoal kuasa Pusat untuk pecahkan M'sia

Posted: 01 Sep 2014 05:25 PM PDT


Ketika Pulau Pinang sedang kecuh tentang isu tangkapan 154 ahli PPS oleh Polis, Lim Kit Siang menyelinap masuk ke Sabah bersama Dyana untuk satu majlis di Keningau. Sesuatu yang diperkatakan Unspinners mengenai mempersoal kuasa kerajaan Pusat dan kuasa kerajaan negeri semalam terserlah dalam sidang akhbar DAP semalam.

Satu sidang akhbar diadakah semalam di Hotel Shang Ri La, Kota Kinabalu yang dihadiri oleh LIM KIT Siang - Penasihat Parti DAP, DIANA SOFYA - Setiausaha Sulit Penasihat DAP / Bekas calon DAP Parlimen TELUK INTAN, JIMMY WONG - Pengerusi DAP SABAH, EDWIN BOSI - Setiausaha DAP SABAH dan WONG THIEN Fat - Tim DAP SABAH

Ketika itu, Dyaba menyatakan lawatan pertamanya ke sabah adalah kempen pergerakan impian MALAYSIA untuk rekrut generasi baru menyertai perjuangan ke atas hak pribumi sabah.

Dia menuduh kerajaan pusat sudah lari dari janji Batu Bersumpah di Keningau. Kononnya Tunku Abdul Rahman telah menggariskan hak hak rakyat Sabah dalam Batu Bersumpah di Keningau tetapi tiada keadilan yang diperoleh seperti timbul isu kalimah Allah, rampasan bible.



DAP yang jelas menentang hak keistimewaaan Melayu Pribumi tapi lain pula dikatakan Dyana yang mahu menarik generasi muda. Dia mengajak mereka berjuang untuk hak orang asal Sabah dan juga seluruh Malaysia untuk menentang kerajaan rasuah.

Tapi tak disebut langsung bahwa rasuah kerajaan DAP Pulau Piang bawah Lim Guan Eng lagi teruk dan mereka berlaku zalim pada rakyat kaum Melayu dan India!!!!

Jimmy Wong turut menyentuh mengenai Program Impian Sabah untuk merekrut dan mendaftar golongan muda sebagai sukarelawan yang kini mencecah ratusan ahli di seluruh MALAYSIA. Mereka telah bergerak ke pedalaman di Pitas, Pulau Banggi, dan Tenom untuk menyalurkan kemudahan asas.

Menjelaskan mengenai batu Bersumpah, katanya ia adalah 3 perkara asas hak pribumi Sabah iaitu kebebasan berugama, hak ke atas tanah dan menghormati budaya asal. Namun tuduhnya, kerajaan seperti ingin melupakannya.

Ke KK berkotak-kotak dibawa

Balik ke KL kosong

Mereka menggunakan gambar Batu Bersumpah pada baju T Shirt yang dibawa dari Kuala Lumpur sebagai membuka mata rakyat Sabah. Tapi mereka lupa mahkamah sivil keningau berada di hadapan mahkamah syairiah keningau.

Lim Kit Siang mempertikaikan tindakan Ketua Polis Negara atas insiden penahanan 154 org PPS pada pagi 31 Ogos di Pulau Pinang.

Tindakan ini katanya bercanggah dengan pendirian Perdana Menteri yang ingin mengujudkan keharmonian, perpaduan di Malaysia. Turut dipersoalkan adalah Perdana Menteri berdiam diatas insiden tangkapan yang berlaku.

Padahal ianya perlu kerana PPS sudah mula menunjukkan ianya kumpulan subversif politik dan sudah berlaku kasar pada kaum cina.

Dia memberitahu DAP telah melancarkan 3 kempen iaitu Impian Sabah untuk tarik undi pendalamana, Batu Sumpah melibatkan isu otonomi, dan Kempen mengesa keputusan RCI dikemukakan.

Kit Siang mengikut gerak rentak Jeffrey Kitingan apabila menuntut dijawab kenapa Laporan Cobbold Commission 1962 untuk pembentukan MALAYSIA hanya mengambil masa 7 bulan untuk dikemukakan namun keputusan RCI dicapai tempoh 2 tahun setengah dari kelulusan parlimen belum ada keputusan dikemukakan.

Nampaknya DAP sedang berusaha untuk memecahkan Sabah dan sarawak dari Malaysia untuk memudahkan DAP menguasai Semenanjung Tanah Melayu untuk mungkin nak digabungkan dengan Singapura.

Kerja IGP bukan debat tapi tangkap; Antara tertangkap penjenayah dan penagih

Posted: 01 Sep 2014 07:28 AM PDT


Kenyataan Tan Sri Khalid di atas merupakan jawapan baik kepada Lim Guan Eng yang telah mencabarnya untuk satu debat. Baca SINI

Bukan kerja IGP nak berdebat tapi kerja IGP adalah menjalankan undang-undang.



Dah tentu PPS bukan sebuah pertubuhan yang sah, bukan kerja IGP nak debat lagi. Guan ENg boleh menjawab di mahkamah untuk jelaskan kenapa PPS ini tidak di bentangkan di sidang DUN.


Selain itu, IGP tak perlu lagi nak debat apabila ada penjenayah dan penagih dadah yang dijumpai dari kalangan ahli PPS yang ditahan.



Suara.TV: Polis berkata ada ahli PPS yg ditahan  positif dadah & berada dalam senarai individu dikehendaki kerana rekod jenayah http://goo.gl/EaOSJo

Mungkin Guan ENg boleh jelaskan muka budak-nbudak berikut ini budak baik ke atau penjenayah?




Adakah ini anggota PPS??? Bertatu, berambut panjang???? Kongsi gelap atau penjenayah???

Ada antara ahli-ahli PPS yang ditahan adalah dalam "wanted list" untuk kesalahan percubaan membunuh, rompakan, pengedar dadah. Ketua polis Pulau Pinang mengesahkan sebanyak 11 anggota PPS daripada 156 yang ditahan polis semalam didapati mempunyai rekod jenayah lampau.


Inikah yang Guan Eng kata wira Pulau Pinang?

Baca Pisau SINI

Secessionist warned for "seditous or treasonous" activities

Posted: 01 Sep 2014 03:29 AM PDT


August 30, 2014

SIPITANG: Deputy Prime Minister Muhyiddin Yassin said that voices urging that Sabah be taken out from Malaysia will adversely affect the spirit of cooperation, security and unity of the people.

The government did not want to hear voices raised by a small group stridently claiming there was no development in Sabah and urging efforts be made to take Sabah out of Malaysia.

"The effort is opposed to the national and state constitutions.

"It is seditious in nature and if allowed to go on will affect the prevailing spirit of cooperation, security and unity in Sabah," he said when officiating the Sipitang International GATA Festival here today.

Also present was Sabah Chief Minister Musa Aman and Sipitang MP Sapawi Ahmad.

In this regard, Muhyiddin said the voices should not be tolerated and stringent action would be taken against them for trying to create such a situation.

He said this was to ensure Sabah continued to stay as an important state in Malaysia and continued to enjoy progress and development in the future.

Extract from Bernama

The Unspinners


Anwar orang luar biadap; Sultan harus tolak semua calun PKR

Posted: 01 Sep 2014 10:35 PM PDT





Setepek tu, sementara itu, setakat ini, PKR dan DAP teruskan biadap enggan berikan 2 nama seperti yang dikehendaki oleh Sultan untuk berdegil letakkan nama Datin Seri Wan Azizah al bengong.

PAS pula kata tak mahu nama Wan Azizah tapi akan beri nama tiga orang dari PKR. DIjangka nama Wan Azizanh dan Azmin serta satu lagi nama. Khabarnya adalah antara Dr Idris DUN Ijok atau Yaacob Sapari.

Harap Sultan tolak kesemua cadangan-cadangan di atas. Kekalkan lagi Khalid. Selagi mereka mahu berdegil usah ikuti kehendak mereka kerana ianya hak Sultan!

Masaalahnya, ADUN-ADUN Melayu PKR tiada yang layak ...


  • Wan Azizah hanya anak angkat Melayu, lahir bukan Melayu. Sultan tidak boleh langgar undang-undang tubuh negeri Selangor. Tidak berkeupayaan dan hanya boneka. Tidak boleh buat keputusan sendiri.
  • Azmin ada laporan kes rasuah yang sedang disiasat. Dia juga punya latarbelakang moral dan luas diperkatakan ahli-ahli PKR sendiri sebagai terlibat dalam politik wang membeli undi dalam pemilihan PKR.
  • Dr Idris pun hanya pandai tengok xxx perempuan sebagai gynaecologist. terlalu mentah dalam politik dan pentadbiran awam. Baru tahun kedua sebagai ADUN.
  • Dr Yaacob Sapari berasal dari Pontian Johor. 
  • Nik Nazmi berasal dari kelantan, bukan orang Selangor.
  • Suhaimi Shafiei orang Bagan Serai, Perak. pernah mengeluarkan kata-kata derhaka terhadap Sultan. Menunggu di dakwa ... pasti!
  • Amiruddin Shari orang Johor dan jangan lupa kes pasir yang merupakan antara kes-kes rasuah permulaan pentadbiran PKR.
  • Ketiga-tiga perempuan PKR - Dr Dorayah, Rodziah dan Haniza tak ada omph untuk jadi MB. Langsung tak mencerminkan perempuan yang lebih berjaya dari lelaki dalam pelajaran dan pekerjaan. Paling pun Rodziah tapi lemah dalam hadapai isu kuil.

Pendik kata, tak payah PAS kasi nama ADUN PKR. Semua tak boleh pakai. harap Sultan tolak semua.


Din Pudu kebas duit muktamar beli shoplot Puduraya!!!???

Posted: 01 Sep 2014 07:26 PM PDT


Muktamar PAS yang sepatut berlangsung di Johor pada September 7 terpaksa dibatalkan tapi Salahuddin Ayub menyalahkan kerajaan Johor pimpinan UMNO di atas pembatalan tersebut.

Padahal ianya disebabkan mereka tak bayar baki RM50,000 duit untuk menggunakan tapak tanah Taman Sutera Mall di Johor Baru. Bayaran itu sepatutnya dijelaskan selewat-lewatnya Ogos 15hb tapi masih tak dijelaskan hingga pihak tuan punya terpaksa batalkan booking tersebut.

AHli PAS patut tanya apa jadi duit dari PAS Pusat. Selain dari siasat duit Kohilal dan Tabung Memali, Auditer PAS patut siasat samada Salahuddin Ayub atau Din Puduraya ada guna duit itu untuk beli shoplot di bangunan Puduraya baru. Kalau tak dipuduraya, cuba check di terminal Bas Selatan di Tasek Selatan.

Lahabat punya Din Pudurataya yang punya kekasih janda jual tiket bas, dia sudah salahkan UMNO ....


Salam kepada semua AJK PAS PUSAT, Pesuruhjaya PAS Negeri-negeri dan Ketua-ketua Dewan.

Setelah Badan Perhubungan PAS Johor bincangkan dengan panjang lebar dan mendalam pada malam tadi 30 ogos 2014 dengan disertai oleh Naib Presiden PAS Tn. Hj. Salahuddin Ayub maka kami terpaksa membuat keputusan segera mengenai Muktamar PAS ke 60 yang akan diadakan di Johor disebabkan tidak demokratiknya UMNO/BN yang memaksa "TANAH SUTERA MALL" pemilik tanah yang PAS sewa untuk mendirikan khemah supaya membatalkan perjanjian sewa tersebut. 


Pengurusan Tanah Sutera Mall telah membatalkan perjanjian sewa dan memulangkan deposit berjumlah RM 75K pada 27 ogos 2014 walaupun usaha rayuan diplomasi telah dibuat oleh Naib Presiden PAS Tn. Hj Salahuddin Ayub terus kepada MB Johor namun UMNO bermain wayang. Maka BPPNJ telah membuat ketetapan dengan berpandukan persetujuan Dato Mustafa Ali serta Tn. Asmuni Awi dalam mesyuarat Muktamar Induk pada 28 ogos 2014 lepas.



1. Muktamar PAS ke 60 akan dipindahkan ke lokasi Pt. Salleh Ros, Pt. Raja, Batu Pahat. Tanah milik ahli PAS. BERHAMPIRAN UTHM di tepi jalan utama.

2. Tarikh yang sama iaitu dari 18 September-20 September 2014 kerana semua kemudahan khemah telah siap sedia.

3. Mohon maaf kepada semua yang telah menempah Penginapan di Johor Bahru agar dapat dibatalkan. Penginapan baru untuk di booking di Batu Pahat senarai hotel atau home stay akan dikeluarkan hari ini juga. Johor memohon maaf di atas kesukaran sedikit kerugian kerana perpindahan ini.

4. Jawatan kuasa negeri telah bersiap sedia untuk menjalankan amanah yang diberikan dengan lebih semangat kerana nampak kejayaan yang cuba dihalang oleh UMNO/BN akan membawa kemusnahan kepada mereka

5. Dewan Muslimat harap segera hubungi ana untuk final lokasi ini.

Hanya untuk dalaman saja. Pengumuman rasmi perpindahan akan dimaklumkan oleh SUA selepas mesyuarat PAS PUSAT pada 7 September.
 

JAWAPAN YB PJ JOHOR

Punya lah pembohong si Din Puduraya gila janda ....inilah PAS cakap macam Munafiq. Hadi kononnya kata ...

KUALA LUMPUR: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengingatkan ahli-ahli PAS supaya jangan menganggap parti itu sama dengan parti yang lain.

Ini, katanya kerana ada dalam kalangan mereka yang menganggap bahawa PAS sama dengan PKR dan DAP.

"Kita dalam jamaah kita yang benar, yang betul, tegak Islam yang sempurna. Jangan anggap serupa, ini tak betul, tak sama," tegasnya ketika merasmikan Nadwah Pemerkasaan Duat (NEKAD) anjuran Lajnah Dakwah PAS Pusat di Kolej Universiti Islam Zulkifli Muhammad (KUIZM) Taman Melewar, pagi ini.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Marang mengingatkan para pendakwah supaya sentiasa ikhlas dalam melaksanakan tugas termasuk pungutan derma.

Justeru, tegasnya para pendakwah jangan berbohong dan menipu dengan pungutan derma.

"Pendakwah jangan bohong, penipu, pungut derma jangan salah guna untuk diri, bukan untuk Islam," ujar beliau di hadapan kira-kira 1,000 peserta.

Jelasnya, duit hendaklah dijalankan alat dalam berdakwah, bukannya matlamat.

Beliau menekankan bahawa pendakwah perlu mempunyai sifat bijaksana dan jangan menjadi pendakwah yang bodoh.

Sebanyak tiga kertas kerja dibentangkan iaitu Duat: Mengangkat Izzah Islam dan Jamaah oleh AJK PAS Pusat, Dr Zuhdi Marzuki dan AJK Dewan Ulamak PAS Pusat, Ustaz Dr Azhar Yaacob, Duat: Membugar Fikrah dan Menyebar Risalah oleh Ketua Penerangan DUPP, Datuk Dr Khairudin Aman Razali at-Takiri dan Duat: Mendepani Cabaran Perang Cyber oleh Timbalan Pengerusi 1 Lajnah Dakwah PAS Pusat, Ustaz Nasrudin Hassan at-Tantawi.

Pidato Am bertajuk Duat: Agen Jamaah akan disampaikan oleh AJK PAS Pusat merangkap Timbalan Pengerusi 4 Lajnah Dakwah PAS Pusat, Dr Ridhuan Mohd Nor dan AJK DUPP merangkap Ketua DUPN Pahang, Ustaz Mokhtar Senik.

Naib Presiden PAS merangkap Pengerusi Lajnah Dakwah PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man akan merasmikan majlis penutup pada jam 5.00 petang. - HARAKAHDAILY 1/9/2014


Tapi belakang-belakang sedang merancang sesuatu dengan Lim Kit Siang untuk buat 916 tapi bukan Anwar sebagai PM tapi perlukan 12 ahli Parlimen BN untuk lompat.

Hehehehe ... berapa dah dapat dari Sabah? Ada 18????? Sarawak ada 5???? Upfront RM3 juta, jika berjaya RM3 juta? Kalau mahu jadi menteri, tiada lagi extra RM3 juta, tapi boleh menyamun!!!!

Ketika PPS provok Polis, Kit Siang ke Sabah persoal kuasa Pusat untuk pecahkan M'sia

Posted: 01 Sep 2014 05:25 PM PDT


Ketika Pulau Pinang sedang kecuh tentang isu tangkapan 154 ahli PPS oleh Polis, Lim Kit Siang menyelinap masuk ke Sabah bersama Dyana untuk satu majlis di Keningau. Sesuatu yang diperkatakan Unspinners mengenai mempersoal kuasa kerajaan Pusat dan kuasa kerajaan negeri semalam terserlah dalam sidang akhbar DAP semalam.

Satu sidang akhbar diadakah semalam di Hotel Shang Ri La, Kota Kinabalu yang dihadiri oleh LIM KIT Siang - Penasihat Parti DAP, DIANA SOFYA - Setiausaha Sulit Penasihat DAP / Bekas calon DAP Parlimen TELUK INTAN, JIMMY WONG - Pengerusi DAP SABAH, EDWIN BOSI - Setiausaha DAP SABAH dan WONG THIEN Fat - Tim DAP SABAH

Ketika itu, Dyaba menyatakan lawatan pertamanya ke sabah adalah kempen pergerakan impian MALAYSIA untuk rekrut generasi baru menyertai perjuangan ke atas hak pribumi sabah.

Dia menuduh kerajaan pusat sudah lari dari janji Batu Bersumpah di Keningau. Kononnya Tunku Abdul Rahman telah menggariskan hak hak rakyat Sabah dalam Batu Bersumpah di Keningau tetapi tiada keadilan yang diperoleh seperti timbul isu kalimah Allah, rampasan bible.



DAP yang jelas menentang hak keistimewaaan Melayu Pribumi tapi lain pula dikatakan Dyana yang mahu menarik generasi muda. Dia mengajak mereka berjuang untuk hak orang asal Sabah dan juga seluruh Malaysia untuk menentang kerajaan rasuah.

Tapi tak disebut langsung bahwa rasuah kerajaan DAP Pulau Piang bawah Lim Guan Eng lagi teruk dan mereka berlaku zalim pada rakyat kaum Melayu dan India!!!!

Jimmy Wong turut menyentuh mengenai Program Impian Sabah untuk merekrut dan mendaftar golongan muda sebagai sukarelawan yang kini mencecah ratusan ahli di seluruh MALAYSIA. Mereka telah bergerak ke pedalaman di Pitas, Pulau Banggi, dan Tenom untuk menyalurkan kemudahan asas.

Menjelaskan mengenai batu Bersumpah, katanya ia adalah 3 perkara asas hak pribumi Sabah iaitu kebebasan berugama, hak ke atas tanah dan menghormati budaya asal. Namun tuduhnya, kerajaan seperti ingin melupakannya.

Ke KK berkotak-kotak dibawa

Balik ke KL kosong

Mereka menggunakan gambar Batu Bersumpah pada baju T Shirt yang dibawa dari Kuala Lumpur sebagai membuka mata rakyat Sabah. Tapi mereka lupa mahkamah sivil keningau berada di hadapan mahkamah syairiah keningau.

Lim Kit Siang mempertikaikan tindakan Ketua Polis Negara atas insiden penahanan 154 org PPS pada pagi 31 Ogos di Pulau Pinang.

Tindakan ini katanya bercanggah dengan pendirian Perdana Menteri yang ingin mengujudkan keharmonian, perpaduan di Malaysia. Turut dipersoalkan adalah Perdana Menteri berdiam diatas insiden tangkapan yang berlaku.

Padahal ianya perlu kerana PPS sudah mula menunjukkan ianya kumpulan subversif politik dan sudah berlaku kasar pada kaum cina.

Dia memberitahu DAP telah melancarkan 3 kempen iaitu Impian Sabah untuk tarik undi pendalamana, Batu Sumpah melibatkan isu otonomi, dan Kempen mengesa keputusan RCI dikemukakan.

Kit Siang mengikut gerak rentak Jeffrey Kitingan apabila menuntut dijawab kenapa Laporan Cobbold Commission 1962 untuk pembentukan MALAYSIA hanya mengambil masa 7 bulan untuk dikemukakan namun keputusan RCI dicapai tempoh 2 tahun setengah dari kelulusan parlimen belum ada keputusan dikemukakan.

Nampaknya DAP sedang berusaha untuk memecahkan Sabah dan sarawak dari Malaysia untuk memudahkan DAP menguasai Semenanjung Tanah Melayu untuk mungkin nak digabungkan dengan Singapura.

Kerja IGP bukan debat tapi tangkap; Antara tertangkap penjenayah dan penagih

Posted: 01 Sep 2014 07:28 AM PDT


Kenyataan Tan Sri Khalid di atas merupakan jawapan baik kepada Lim Guan Eng yang telah mencabarnya untuk satu debat. Baca SINI

Bukan kerja IGP nak berdebat tapi kerja IGP adalah menjalankan undang-undang.



Dah tentu PPS bukan sebuah pertubuhan yang sah, bukan kerja IGP nak debat lagi. Guan ENg boleh menjawab di mahkamah untuk jelaskan kenapa PPS ini tidak di bentangkan di sidang DUN.


Selain itu, IGP tak perlu lagi nak debat apabila ada penjenayah dan penagih dadah yang dijumpai dari kalangan ahli PPS yang ditahan.



Suara.TV: Polis berkata ada ahli PPS yg ditahan  positif dadah & berada dalam senarai individu dikehendaki kerana rekod jenayah http://goo.gl/EaOSJo

Mungkin Guan ENg boleh jelaskan muka budak-nbudak berikut ini budak baik ke atau penjenayah?




Adakah ini anggota PPS??? Bertatu, berambut panjang???? Kongsi gelap atau penjenayah???

Ada antara ahli-ahli PPS yang ditahan adalah dalam "wanted list" untuk kesalahan percubaan membunuh, rompakan, pengedar dadah. Ketua polis Pulau Pinang mengesahkan sebanyak 11 anggota PPS daripada 156 yang ditahan polis semalam didapati mempunyai rekod jenayah lampau.


Inikah yang Guan Eng kata wira Pulau Pinang?

Baca Pisau SINI

Secessionist warned for "seditous or treasonous" activities

Posted: 01 Sep 2014 03:29 AM PDT


August 30, 2014

SIPITANG: Deputy Prime Minister Muhyiddin Yassin said that voices urging that Sabah be taken out from Malaysia will adversely affect the spirit of cooperation, security and unity of the people.

The government did not want to hear voices raised by a small group stridently claiming there was no development in Sabah and urging efforts be made to take Sabah out of Malaysia.

"The effort is opposed to the national and state constitutions.

"It is seditious in nature and if allowed to go on will affect the prevailing spirit of cooperation, security and unity in Sabah," he said when officiating the Sipitang International GATA Festival here today.

Also present was Sabah Chief Minister Musa Aman and Sipitang MP Sapawi Ahmad.

In this regard, Muhyiddin said the voices should not be tolerated and stringent action would be taken against them for trying to create such a situation.

He said this was to ensure Sabah continued to stay as an important state in Malaysia and continued to enjoy progress and development in the future.

Extract from Bernama

Panglima Perang Cyber

sumber :-

Panglima Perang Cyber


@UMOnline - Kata dua @Zahid_Hamidi kepada @CmLimGuanEng

Posted: 01 Sep 2014 06:35 PM PDT


Kata dua Zahid kepada Guan Eng

POLIS mendapat perintah tahanan reman sehari ke atas 136 daripada 156 anggota Pasukan Peronda Sukarela (PPS) yang ditahan di bawah Akta Pertubuhan 1966 selepas menyertai perbarisan Sambutan Hari Kemerdekaan ke-57 di Padang Kota Lama, Pulau Pinang, kelmarin.- UTUSAN/Azman Asmayatim

KUALA LUMPUR 1 Sept. - Kementerian Dalam Negeri mengarahkan Kerajaan DAP Pulau Pinang membubarkan segera Pasukan Peronda Sukarelawan (PPS) kerana badan itu merupakan sebuah organisasi haram yang tidak berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Menterinya, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, jika Lim Guan Eng berdegil tidak mahu membubarkan PPS, Ketua Menteri Pulau Pinang itu perlu bersedia dan berani untuk menghadapi sebarang tindakan undang-undang dalam masa terdekat.

Beliau yang berdiri teguh dan menyokong penuh tindakan tegas polis ke atas PPS berkata, laporan menunjukkan pasukan itu bukan sahaja bermotif politik tetapi ada dalam kalangan ahlinya terlibat dengan jenayah kekerasan sama ada memukul atau mengugut.

"Tindakan polis ke atas PPS dibuat kerana organisasi ini tidak berdaftar sebagaimana disahkan ROS dan tentu sekali apa yang berlaku di Pulau Pinang adalah perbuatan mencabar undang-undang sedia ada seperti yang termaktub dalam Perlembagaan.

"Memang sejak dari awal lagi polis tidak meluluskan walaupun Guan Eng ada membuat permohonan kepada Ibu Pejabat Polis Bukit Aman kerana kita mendapat tahu bahawa wujud sesuatu yang tidak kena di sebalik objektif mahu menjadikan PPS sebagai sebuah pasukan sukarelawan.

"Jadi sebelum berlanjutan, elok bubarkan sahajalah kerana kalau dibiarkan nanti, negeri lain juga mahu melakukan perkara sama dan ini tidak baik," katanya dalam sidang akhbar selepas merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Segambut di sini hari ini.

Yang turut hadir, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin dan Ketua UMNO Bahagian Segambut, Datuk Kamarudin Ambok.

Polis semalam menyahut cabaran Guan Eng untuk bertindak ke atas PPS apabila menahan 154 anggota pasukan itu di bawah Akta Pertubuhan 1966 selepas mereka berarak dengan memakai jaket keselamatan di Padang Kota Lama, Pulau Pinang pada pukul 10.15 pagi.

Kepada soalan portal propembangkang apakah tidak keterlaluan menahan sehingga 154 anggota PPS, Ahmad Zahid dalam nada sinis menjawab:

"Berapa jumlah yang (difikirkan) sesuai (oleh pembangkang)? (adakah) Kalau tahan dua baru sesuai?"

Terdahulu, dalam ucapannya, Ahmad Zahid yang juga Naib Presiden UMNO berkata, penahanan 154 anggota PPS dibuat berdasarkan undang-undang selepas beberapa siri peringatan diberi agar mereka menghentikan segala kegiatan tetapi tidak dihiraukan.

Katanya, walaupun beliau tidak terlibat secara langsung dalam isu PPS kerana perkara tersebut membabitkan soal operasi polis, tetapi kementerian memuji ketegasan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam hal berkenaan.

"Nasihat saya kepada orang yang mencabar polis ini (Guan Eng) supaya lihat dan baca Perlembagaan Persekutuan terlebih dahulu. Soal keselamatan dan pertahanan ini adalah bidang kuasa kerajaan Pusat, bukan kerajaan negeri seperti yang beliau dakwa.

"Jadi janganlah mencabar polis kerana hanya kerajaan Pusat sahaja yang mempunyai kuasa untuk menubuhkan apa-apa badan bagi tujuan keselamatan dan keamanan," katanya.


http://m.utusan.com.my/Dalam_Negeri/20140902/dn_01/Kata-dua-Zahid-kepada-Guan-Eng


Sent from my iPhone

Tindakan tahan anggota PPS wajar - Dr Mahathir | Berita Harian

Posted: 01 Sep 2014 06:17 PM PDT


Tindakan tahan anggota PPS wajar - Dr Mahathir

LANGKAWI: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, menyifatkan penahanan 156 ahli Pasukan Peronda Sukarela (PPS) di Pulau Pinang oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai tindakan yang wajar diambil.

Malah, beliau turut menyifatkan pilihan dibuat PDRM itu sebagai tepat selepas cabaran terbuka dibuat terhadap Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, berhubung isu berkaitan status PPS.

"Di negara ini kita sudah beri tanggungjawab kepada PDRM untuk menjaga keselamatan... bagaimanapun sesetengah badan dan organisasi juga dibenarkan memohon lesen khas daripada polis untuk memantau keselamatan sesuatu kawasan, namun masih tertakluk kepada undang-undang dan peraturan ditetapkan.

"Mengandaikan bahawa peraturan kawalan keselamatan adalah di tangan mereka, itu tidak betul dan mereka tidak patut melakukan perkara sebegitu... malah mereka mencabar Ketua Polis Negara (KPN) untuk menahan mereka, maka KPN tidak ada pilihan lain selain menguatkuasakan undang-undang yang ada," katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas penahanan 156 ahli PPS di Pulau Pinang oleh PDRM kelmarin.



Sent from my iPhone

Panglima Perang Cyber


@UMOnline - Kata dua @Zahid_Hamidi kepada @CmLimGuanEng

Posted: 01 Sep 2014 06:35 PM PDT


Kata dua Zahid kepada Guan Eng

POLIS mendapat perintah tahanan reman sehari ke atas 136 daripada 156 anggota Pasukan Peronda Sukarela (PPS) yang ditahan di bawah Akta Pertubuhan 1966 selepas menyertai perbarisan Sambutan Hari Kemerdekaan ke-57 di Padang Kota Lama, Pulau Pinang, kelmarin.- UTUSAN/Azman Asmayatim

KUALA LUMPUR 1 Sept. - Kementerian Dalam Negeri mengarahkan Kerajaan DAP Pulau Pinang membubarkan segera Pasukan Peronda Sukarelawan (PPS) kerana badan itu merupakan sebuah organisasi haram yang tidak berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Menterinya, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, jika Lim Guan Eng berdegil tidak mahu membubarkan PPS, Ketua Menteri Pulau Pinang itu perlu bersedia dan berani untuk menghadapi sebarang tindakan undang-undang dalam masa terdekat.

Beliau yang berdiri teguh dan menyokong penuh tindakan tegas polis ke atas PPS berkata, laporan menunjukkan pasukan itu bukan sahaja bermotif politik tetapi ada dalam kalangan ahlinya terlibat dengan jenayah kekerasan sama ada memukul atau mengugut.

"Tindakan polis ke atas PPS dibuat kerana organisasi ini tidak berdaftar sebagaimana disahkan ROS dan tentu sekali apa yang berlaku di Pulau Pinang adalah perbuatan mencabar undang-undang sedia ada seperti yang termaktub dalam Perlembagaan.

"Memang sejak dari awal lagi polis tidak meluluskan walaupun Guan Eng ada membuat permohonan kepada Ibu Pejabat Polis Bukit Aman kerana kita mendapat tahu bahawa wujud sesuatu yang tidak kena di sebalik objektif mahu menjadikan PPS sebagai sebuah pasukan sukarelawan.

"Jadi sebelum berlanjutan, elok bubarkan sahajalah kerana kalau dibiarkan nanti, negeri lain juga mahu melakukan perkara sama dan ini tidak baik," katanya dalam sidang akhbar selepas merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Segambut di sini hari ini.

Yang turut hadir, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin dan Ketua UMNO Bahagian Segambut, Datuk Kamarudin Ambok.

Polis semalam menyahut cabaran Guan Eng untuk bertindak ke atas PPS apabila menahan 154 anggota pasukan itu di bawah Akta Pertubuhan 1966 selepas mereka berarak dengan memakai jaket keselamatan di Padang Kota Lama, Pulau Pinang pada pukul 10.15 pagi.

Kepada soalan portal propembangkang apakah tidak keterlaluan menahan sehingga 154 anggota PPS, Ahmad Zahid dalam nada sinis menjawab:

"Berapa jumlah yang (difikirkan) sesuai (oleh pembangkang)? (adakah) Kalau tahan dua baru sesuai?"

Terdahulu, dalam ucapannya, Ahmad Zahid yang juga Naib Presiden UMNO berkata, penahanan 154 anggota PPS dibuat berdasarkan undang-undang selepas beberapa siri peringatan diberi agar mereka menghentikan segala kegiatan tetapi tidak dihiraukan.

Katanya, walaupun beliau tidak terlibat secara langsung dalam isu PPS kerana perkara tersebut membabitkan soal operasi polis, tetapi kementerian memuji ketegasan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam hal berkenaan.

"Nasihat saya kepada orang yang mencabar polis ini (Guan Eng) supaya lihat dan baca Perlembagaan Persekutuan terlebih dahulu. Soal keselamatan dan pertahanan ini adalah bidang kuasa kerajaan Pusat, bukan kerajaan negeri seperti yang beliau dakwa.

"Jadi janganlah mencabar polis kerana hanya kerajaan Pusat sahaja yang mempunyai kuasa untuk menubuhkan apa-apa badan bagi tujuan keselamatan dan keamanan," katanya.


http://m.utusan.com.my/Dalam_Negeri/20140902/dn_01/Kata-dua-Zahid-kepada-Guan-Eng


Sent from my iPhone

Tindakan tahan anggota PPS wajar - Dr Mahathir | Berita Harian

Posted: 01 Sep 2014 06:17 PM PDT


Tindakan tahan anggota PPS wajar - Dr Mahathir

LANGKAWI: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, menyifatkan penahanan 156 ahli Pasukan Peronda Sukarela (PPS) di Pulau Pinang oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai tindakan yang wajar diambil.

Malah, beliau turut menyifatkan pilihan dibuat PDRM itu sebagai tepat selepas cabaran terbuka dibuat terhadap Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, berhubung isu berkaitan status PPS.

"Di negara ini kita sudah beri tanggungjawab kepada PDRM untuk menjaga keselamatan... bagaimanapun sesetengah badan dan organisasi juga dibenarkan memohon lesen khas daripada polis untuk memantau keselamatan sesuatu kawasan, namun masih tertakluk kepada undang-undang dan peraturan ditetapkan.

"Mengandaikan bahawa peraturan kawalan keselamatan adalah di tangan mereka, itu tidak betul dan mereka tidak patut melakukan perkara sebegitu... malah mereka mencabar Ketua Polis Negara (KPN) untuk menahan mereka, maka KPN tidak ada pilihan lain selain menguatkuasakan undang-undang yang ada," katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas penahanan 156 ahli PPS di Pulau Pinang oleh PDRM kelmarin.



Sent from my iPhone

Belantan

sumber :-

Belantan


Nepotisme PKR terus diselar?

Posted: 01 Sep 2014 11:16 AM PDT


Selepas membidas keputusan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim yang menamakan isterinya, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon tunggal jawatan Menteri Besar Selangor, Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Nasrudin Hassan terus lantang membuat kritikan dalam isu berkenaan.

Kali ini beliau menyentuh mengenai amalan nepotisme dengan merujuk isu pelantikan menantu kepada bekas Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 2009 sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK).

Katanya, ekoran pelantikan berkenaan, Ir. Abdul Ariffahmi Ab. Rahman dikritik hebat sehingga membawa kepada pengunduran beliau.

Justeru, Ahli Parlimen Temerloh itu mempersoalkan apakah nepotisme hanya terpakai kepada menantu Nik Abdul Aziz tetapi tidak kepada pihak lain termasuk dalam isu Menteri Besar Selangor.

"Pas Pusat menasihati Kelantan dan Abdul Ariffahmi akur. Apakah selepas lima tahun, nepotisme tidak lagi menjadi isu pada hari ini. Atau nepotisme hanya untuk Abdul Ariffahmi menantu Nik Abdul Aziz, tidak kepada yang lain," katanya menerusi laman sosial Facebook beliau hari ini.


Semalam, beliau secara sinis menyifatkan keputusan Anwar menamakan Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon tunggal Menteri Besar Selangor satu perkara luar biasa.

Sementara itu, Nasrudin mempersoalkan mengapakah nepotisme tidak diterima dalam isu pelantikan Abdul Ariffahmi lima tahun lalu jika amalan itu dibenarkan.

"Kalau nepotisme dibenarkan dan diterima, kenapa baharu sekarang. Sepatutnya ia sudah diterima lima tahun lalu. Barangkali lima tahun lalu tidak wajar isu nepotisme dibangkitkan bagi mewajarkan amalan nepotisme pada hari ini," ujarnya sinis.

Dalam tulisannya di Facebook, beliau turut memuatkan pautan ke satu video berhubung kenyataan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali berhubung isu pemilihan calon untuk jawatan Menteri Besar Selangor.

Suara Politik
Belantan

Belantan


Nepotisme PKR terus diselar?

Posted: 01 Sep 2014 11:16 AM PDT


Selepas membidas keputusan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim yang menamakan isterinya, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon tunggal jawatan Menteri Besar Selangor, Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Nasrudin Hassan terus lantang membuat kritikan dalam isu berkenaan.

Kali ini beliau menyentuh mengenai amalan nepotisme dengan merujuk isu pelantikan menantu kepada bekas Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 2009 sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK).

Katanya, ekoran pelantikan berkenaan, Ir. Abdul Ariffahmi Ab. Rahman dikritik hebat sehingga membawa kepada pengunduran beliau.

Justeru, Ahli Parlimen Temerloh itu mempersoalkan apakah nepotisme hanya terpakai kepada menantu Nik Abdul Aziz tetapi tidak kepada pihak lain termasuk dalam isu Menteri Besar Selangor.

"Pas Pusat menasihati Kelantan dan Abdul Ariffahmi akur. Apakah selepas lima tahun, nepotisme tidak lagi menjadi isu pada hari ini. Atau nepotisme hanya untuk Abdul Ariffahmi menantu Nik Abdul Aziz, tidak kepada yang lain," katanya menerusi laman sosial Facebook beliau hari ini.


Semalam, beliau secara sinis menyifatkan keputusan Anwar menamakan Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon tunggal Menteri Besar Selangor satu perkara luar biasa.

Sementara itu, Nasrudin mempersoalkan mengapakah nepotisme tidak diterima dalam isu pelantikan Abdul Ariffahmi lima tahun lalu jika amalan itu dibenarkan.

"Kalau nepotisme dibenarkan dan diterima, kenapa baharu sekarang. Sepatutnya ia sudah diterima lima tahun lalu. Barangkali lima tahun lalu tidak wajar isu nepotisme dibangkitkan bagi mewajarkan amalan nepotisme pada hari ini," ujarnya sinis.

Dalam tulisannya di Facebook, beliau turut memuatkan pautan ke satu video berhubung kenyataan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali berhubung isu pemilihan calon untuk jawatan Menteri Besar Selangor.

Suara Politik
Belantan

Dialog Dewasa Kritik Berasa

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


#prkpengkalankubor : PAS Kelantan Arahkan Buat Culaan, Rampas Kerusi Dari PKR.

Posted: 01 Sep 2014 08:01 PM PDT

Arahan dan gerak kerja PAS.

# Pada 29 Ogos 2014, PAS Kelantan arahkan PAS Kaw. Tumpat untuk dipanjangkan kepada Ketua Unit Peti Undi (UPU) DUN Pengkalan Kubor supaya buat culaan bagi DUN tersebut.

#Culaan PRU13 lalu hendaklah dijadikan sebagai panduan.

#Setiap petugas hendaklah adakan pungutan suara pengundi tentang bakal calon popular dari PAS.

#Calon dari PKR tidak diberi tumpuan kerana tiada kemampuan/ kekuatan dan dikhuatiri berlaku sabotaj dari PKR terhadap PAS.

#Petugas PAS hendaklah buat persiapan seperti Bilik Gerakan dan lain-lain keperluan untuk hadapi PRK DUN berkuatkuasa serta merta.



*PAS sudah lancar gerak kerja. Adakah kali ini UMNO akan menentang PAS dan bukannya PKR?

TU DIA NAK HABAQ MAI...MR BEAN PUN KALUT SOKONG GESTAPO PPS !!!

Posted: 01 Sep 2014 09:20 AM PDT


Ketua Menteri paling celaka dalam sejarah Pulau Pinang berkata beliau tidak akan tunduk pada desakan Kerajaan Pusat untuk mengharamkan Pee Pee Ass (PPS) yang memang haram kerana tidak berdaftar dengan Pejabat Pendaftaran Pertubuhan (RoS).

DAP pun parti yang haram juga kerana penipuan undi semasa mesyuarat CECnya. Bahkan Lim Guan Eng masih lagi berstatus Setiausaha DAP sementara kerana mesyuarat CEC DAP masih belum diiktiraf RoS. 

Beliau sebelum ini mempertikaikan peranan JKKK yang dianggap pertubuhan haram juga.


Hakikatnya JKKK diselia di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) dan ditubuhkan sejak zaman darurat antaranya untuk menjadi mata dan telinga kerajaan mengawal sebarang anasir subversif di zaman itu sebelum peranannya dikongsi bersama oleh Rukun Tetangga dan Skim Rondaan Sukarela (SRS), RELA, persatuan-persatuan penduduk dan sebagainya. 

Samada RELA atau  SRS, kedua-duanya bergabung dengan pihak PDRM bagi mewujudkan kerjasama Lautan Biru untuk mengawal keselamatan dan ketenteraman di taman-taman perumahan dan kampung-kampung.

Berbeza dengan PPS, ia ditubuhkan kerana kerajaan regim DAP Pulau Pinang yang tidak mahu percaya kepada pihak PDRM.

Dengan kata lain apa saja yang ada kaitan dengan kerajaan Pusat yang diperintah oleh parti pemenang majoriti PRU 13 iaitu UMNO dan Barisan Nasional (BN) semuanya dianggap berbau Melayu-Islam...sesuatu yang amat dan begitu pantang disebut-sebut di hadapan regim DAP.


Rakyat nak bertanya apakah kewajaran regim DAP menubuhkan PPS sedangkan dalam masa yang sama mereka menolak RELA dan SRS?

Adakah regim DAP takut segala agendanya diketahui oleh kerajaan Pusat?

Kepada pihak keselamatan PDRM tahniah kerana tindakan tuan-tuan berjaya merendam api sebelum marak. 


Perlu diingat sekarang PPS tiada kemampuan bersenjata, namun apa akan terjadi jika mereka memiliki senjata?

Sudah pasti rakyat akan dianiaya dan dizalimi jika berani menentang regim mereka. 







Hangpa baca jugak yang bawah ni;

http://mymassa.blogspot.com/2014/08/regim-dap-kepanasan-mula-mempertahankan.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/08/pdrmsegerakan-tindakan-tegas-terhadap.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/08/ts-khalid-ketua-polis-terbaik-tenang.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/09/regim-dap-tak-puas-hati-pada-pdrm-cuba.html

REGIM DAP TAK PUAS HATI PADA PDRM, CUBA LINDUNGI GESTAPO PPS

Posted: 01 Sep 2014 03:32 AM PDT


Marahkan polis bila tindakan diambil terhadap PPS.

Dah kalau haram tu, buat macam mana pun tetap haram. Tak boleh jadi halal.

Itulah yang terjadi kepada 156 orang anggota PPS sebuah pertubuhan haram separa militan regim DAP Pulau Pinang yang ditahan oleh pasukan khas PDRM selepas mereka tamat berarak di Pulau Pinang pagi hari merdeka semalam.


Dari jumlah tersebut 138 adalah berbangsa cina komunis, 6 samseng keling dan paling malang adalah 10 ekor melayu yang bangang. 11 ada kes jenayah lampau sementara 3 antara mereka positif dadah. Sehingga awal pagi tadi  seramai 21 orang kebanyakkan warga emas dibebaskan dengan jaminan polis. 

Sementara yang ditahan diberikan bantuan oleh regim DAP RM200 sehari....banyak duit yer...asal mana sumber duit ni???


Hakikatnya, kekuatan PPS adalah seramai 10,000 orang hampir bersamaan dengan 10% kekuatan PDRM iaitu seramai 122,000 orang.

Ketua Menteri paling celaka dalam sejarah Pulau Pinang sebelum ini begitu berapi-api mempertahankan PPS kini terpaksa menunjukkan sikap lebih celaka membela setiap anggota PPS setelah rumah kediamannya dilontar molotov cocktail malam sebelum sambutan kemerdekaan...hehehe drama buat sendiri le tu, lu mau salahkan polis ka atau UMNO ka?


Kini duit cukai rakyat yang sepatutnya digunakan untuk pembangunan negeri akan digunakan untuk membela anggota-anggota PPS @ komunis ini.

Barisan peguam-peguam regim DAP akan digunakan semaksima mungkin sebagai senjata utama diktator LGE untuk memalukan dan memufliskan PDRM dengan saman berjuta-juta ringgit. 

Senangkan hidup lawyer-lawyer regim DAP cari duit hasil kerja kotor saman-menyaman ni?

Bahkan mungkin sudah ada barisan pasukan hakim dan majistret yang telah disuap dan bersedia disuap untuk memenangkan barisan lawyer-lawyer regim DAP sepertimana kes-kes saman melibatkan PDRM, Kerajaan Malaysia, Utusan Malaysia dan segala yang berkaitan dengan UMNO-BN.

Jangan takut segala talibarut Melayu dalam jabatan-jabatan kehakiman yang hidup disuap dengan duit-duit haram DAP bersedia untuk membela DAP dan pasukan separa militan berfahaman komunis PPS ini.

Melayu PPS. Pakai topi VAT 69 yang menjadi kebanggaan komando elit PDRM menentang keganasan komunis. Inilah melayu yang telah dicuci otaknya untuk menjilat dan membela regim DAP.
Kenapa ada RELA, SRS ko tak nak masuk?
 

Bahkan Melayu-Melayu yang menjadi anggota PPS ini pun bersedia untuk membantu menjilat regim komunis DAP demi mengisi perut-perut mereka. 

Kita yakin majoriti rakyat akan tetap menyokong ketegasan Ketua Polis Negara dan juga Menteri Dalam Negeri yang tegas membendung elemen-elemen pergerakan haram ala-ala militan yang cuba diwujudkan oleh regim DAP ini.   

Bila anggota Pee Pee Ass kena tangkap, LGE pun soal polis bila mau tangkap dia pula?...tak pa apek, lu tunggu saja sampai waktu dan ketika nanti lu pun akan kena tangkap jugak...

Artikel berkaitan:

http://mymassa.blogspot.com/2014/08/regim-dap-kepanasan-mula-mempertahankan.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/08/pdrmsegerakan-tindakan-tegas-terhadap.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/08/ts-khalid-ketua-polis-terbaik-tenang.html



Dialog Dewasa Kritik Berasa


#prkpengkalankubor : PAS Kelantan Arahkan Buat Culaan, Rampas Kerusi Dari PKR.

Posted: 01 Sep 2014 08:01 PM PDT

Arahan dan gerak kerja PAS.

# Pada 29 Ogos 2014, PAS Kelantan arahkan PAS Kaw. Tumpat untuk dipanjangkan kepada Ketua Unit Peti Undi (UPU) DUN Pengkalan Kubor supaya buat culaan bagi DUN tersebut.

#Culaan PRU13 lalu hendaklah dijadikan sebagai panduan.

#Setiap petugas hendaklah adakan pungutan suara pengundi tentang bakal calon popular dari PAS.

#Calon dari PKR tidak diberi tumpuan kerana tiada kemampuan/ kekuatan dan dikhuatiri berlaku sabotaj dari PKR terhadap PAS.

#Petugas PAS hendaklah buat persiapan seperti Bilik Gerakan dan lain-lain keperluan untuk hadapi PRK DUN berkuatkuasa serta merta.



*PAS sudah lancar gerak kerja. Adakah kali ini UMNO akan menentang PAS dan bukannya PKR?

TU DIA NAK HABAQ MAI...MR BEAN PUN KALUT SOKONG GESTAPO PPS !!!

Posted: 01 Sep 2014 09:20 AM PDT


Ketua Menteri paling celaka dalam sejarah Pulau Pinang berkata beliau tidak akan tunduk pada desakan Kerajaan Pusat untuk mengharamkan Pee Pee Ass (PPS) yang memang haram kerana tidak berdaftar dengan Pejabat Pendaftaran Pertubuhan (RoS).

DAP pun parti yang haram juga kerana penipuan undi semasa mesyuarat CECnya. Bahkan Lim Guan Eng masih lagi berstatus Setiausaha DAP sementara kerana mesyuarat CEC DAP masih belum diiktiraf RoS. 

Beliau sebelum ini mempertikaikan peranan JKKK yang dianggap pertubuhan haram juga.


Hakikatnya JKKK diselia di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) dan ditubuhkan sejak zaman darurat antaranya untuk menjadi mata dan telinga kerajaan mengawal sebarang anasir subversif di zaman itu sebelum peranannya dikongsi bersama oleh Rukun Tetangga dan Skim Rondaan Sukarela (SRS), RELA, persatuan-persatuan penduduk dan sebagainya. 

Samada RELA atau  SRS, kedua-duanya bergabung dengan pihak PDRM bagi mewujudkan kerjasama Lautan Biru untuk mengawal keselamatan dan ketenteraman di taman-taman perumahan dan kampung-kampung.

Berbeza dengan PPS, ia ditubuhkan kerana kerajaan regim DAP Pulau Pinang yang tidak mahu percaya kepada pihak PDRM.

Dengan kata lain apa saja yang ada kaitan dengan kerajaan Pusat yang diperintah oleh parti pemenang majoriti PRU 13 iaitu UMNO dan Barisan Nasional (BN) semuanya dianggap berbau Melayu-Islam...sesuatu yang amat dan begitu pantang disebut-sebut di hadapan regim DAP.


Rakyat nak bertanya apakah kewajaran regim DAP menubuhkan PPS sedangkan dalam masa yang sama mereka menolak RELA dan SRS?

Adakah regim DAP takut segala agendanya diketahui oleh kerajaan Pusat?

Kepada pihak keselamatan PDRM tahniah kerana tindakan tuan-tuan berjaya merendam api sebelum marak. 


Perlu diingat sekarang PPS tiada kemampuan bersenjata, namun apa akan terjadi jika mereka memiliki senjata?

Sudah pasti rakyat akan dianiaya dan dizalimi jika berani menentang regim mereka. 







Hangpa baca jugak yang bawah ni;

http://mymassa.blogspot.com/2014/08/regim-dap-kepanasan-mula-mempertahankan.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/08/pdrmsegerakan-tindakan-tegas-terhadap.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/08/ts-khalid-ketua-polis-terbaik-tenang.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/09/regim-dap-tak-puas-hati-pada-pdrm-cuba.html

REGIM DAP TAK PUAS HATI PADA PDRM, CUBA LINDUNGI GESTAPO PPS

Posted: 01 Sep 2014 03:32 AM PDT


Marahkan polis bila tindakan diambil terhadap PPS.

Dah kalau haram tu, buat macam mana pun tetap haram. Tak boleh jadi halal.

Itulah yang terjadi kepada 156 orang anggota PPS sebuah pertubuhan haram separa militan regim DAP Pulau Pinang yang ditahan oleh pasukan khas PDRM selepas mereka tamat berarak di Pulau Pinang pagi hari merdeka semalam.


Dari jumlah tersebut 138 adalah berbangsa cina komunis, 6 samseng keling dan paling malang adalah 10 ekor melayu yang bangang. 11 ada kes jenayah lampau sementara 3 antara mereka positif dadah. Sehingga awal pagi tadi  seramai 21 orang kebanyakkan warga emas dibebaskan dengan jaminan polis. 

Sementara yang ditahan diberikan bantuan oleh regim DAP RM200 sehari....banyak duit yer...asal mana sumber duit ni???


Hakikatnya, kekuatan PPS adalah seramai 10,000 orang hampir bersamaan dengan 10% kekuatan PDRM iaitu seramai 122,000 orang.

Ketua Menteri paling celaka dalam sejarah Pulau Pinang sebelum ini begitu berapi-api mempertahankan PPS kini terpaksa menunjukkan sikap lebih celaka membela setiap anggota PPS setelah rumah kediamannya dilontar molotov cocktail malam sebelum sambutan kemerdekaan...hehehe drama buat sendiri le tu, lu mau salahkan polis ka atau UMNO ka?


Kini duit cukai rakyat yang sepatutnya digunakan untuk pembangunan negeri akan digunakan untuk membela anggota-anggota PPS @ komunis ini.

Barisan peguam-peguam regim DAP akan digunakan semaksima mungkin sebagai senjata utama diktator LGE untuk memalukan dan memufliskan PDRM dengan saman berjuta-juta ringgit. 

Senangkan hidup lawyer-lawyer regim DAP cari duit hasil kerja kotor saman-menyaman ni?

Bahkan mungkin sudah ada barisan pasukan hakim dan majistret yang telah disuap dan bersedia disuap untuk memenangkan barisan lawyer-lawyer regim DAP sepertimana kes-kes saman melibatkan PDRM, Kerajaan Malaysia, Utusan Malaysia dan segala yang berkaitan dengan UMNO-BN.

Jangan takut segala talibarut Melayu dalam jabatan-jabatan kehakiman yang hidup disuap dengan duit-duit haram DAP bersedia untuk membela DAP dan pasukan separa militan berfahaman komunis PPS ini.

Melayu PPS. Pakai topi VAT 69 yang menjadi kebanggaan komando elit PDRM menentang keganasan komunis. Inilah melayu yang telah dicuci otaknya untuk menjilat dan membela regim DAP.
Kenapa ada RELA, SRS ko tak nak masuk?
 

Bahkan Melayu-Melayu yang menjadi anggota PPS ini pun bersedia untuk membantu menjilat regim komunis DAP demi mengisi perut-perut mereka. 

Kita yakin majoriti rakyat akan tetap menyokong ketegasan Ketua Polis Negara dan juga Menteri Dalam Negeri yang tegas membendung elemen-elemen pergerakan haram ala-ala militan yang cuba diwujudkan oleh regim DAP ini.   

Bila anggota Pee Pee Ass kena tangkap, LGE pun soal polis bila mau tangkap dia pula?...tak pa apek, lu tunggu saja sampai waktu dan ketika nanti lu pun akan kena tangkap jugak...

Artikel berkaitan:

http://mymassa.blogspot.com/2014/08/regim-dap-kepanasan-mula-mempertahankan.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/08/pdrmsegerakan-tindakan-tegas-terhadap.html
http://mymassa.blogspot.com/2014/08/ts-khalid-ketua-polis-terbaik-tenang.html



ANGIN PERUBAHAN

sumber :-

ANGIN PERUBAHAN


Red Bean Army Ini Menyamar Jadi Orang Kodiang, Kedah

Posted: 01 Sep 2014 08:30 PM PDT


Inilah komen paling tidak senonoh yang dibuat oleh Facebooker bernama Hapiz Kodiang terhadap artikel Malaysiakini bertajuk "ADUN DAP Rayer ditangkap bawah Akta Pertubuhan". Betulkah Hapiz tersebut adalah orang Kodiang? 

Ada besar kemungkinan ID orang Melayu digunakan oleh Red Bean Army ini untuk memburuk burukan orang Melayu di media sosial. Kepada sesiapa yang gambar dan wajahnya digunakan oleh mereka ini, silalah tampil untuk membuat laporan polis.

Nasruddin Tantawi Balun Anwar Lagi Sebab Adakan PRK Kajang #MBCrisis

Posted: 01 Sep 2014 05:30 PM PDT





KUALA LUMPUR 31 Ogos - 'Perang' antara Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan kelompok ulama dalam Pas berikutan amalan nepotisme Ketua Pembangkang itu yang tetap mahu isterinya, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail menjadi Menteri Besar Selangor tidak mampu diselindungkan lagi.

Meskipun Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu mahu pemimpin ulama Pas berhenti menyindir dan menyinggung pe­rasaannya, tetapi nampaknya suara Anwar seperti sudah tidak laku lagi, sekali gus menggambarkan hubung­an antara PKR dengan Pas ibarat retak menanti belah'.

Ini berikutan tindakan Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Nasrudin Hassan yang secara berterusan 'menyerang' Anwar dengan kritikan pedas selepas mempersoal apakah nepotisme tidak terpakai ke atas Ketua Pembangkang dalam isu mahukan isteri sendiri menjadi menteri besar.

Terbaru, beliau yang juga Ahli Parlimen Temerloh secara lantang berkata, rakyat Selangor kini menjadi mangsa kerana terpaksa menanggung resah akibat krisis ciptaan seseorang yang mempunyai keinginan politik sukar difahami, dipercayai ditujukan kepada Anwar.

"Ramai pihak resah dengan krisis yang berlaku di Selangor. Namun apa boleh buat, ia adalah krisis ciptaan sendiri. Maka beban krisis ini terpaksa didepani, sementara rakyat (pula) kian muak dengan apa yang berlaku.

"Lebih malang, ada yang rela berlakunya snap election asal cita-cita dan matlamat politiknya tercapai. Kepen­tingan dan kedamaian rakyat dipertaruhkan hanya kerana keinginan politik yang sukar difahami. 

"Saya di sini turut berdoa agar krisis ini segera tamat agar kepen­tingan negeri dan rakyat tidak terus diperjudikan," kata Nasrudin menerusi Facebooknya selang beberapa jam selepas Anwar memintanya berhenti membuat kenyataan yang menyindir dan menyinggung perasaan.

Sebelum ini, bekas Ketua Dewan Pemuda Pas itu turut membidas pendirian Anwar yang hanya menamakan Wan Azizah sebagai calon tunggal jawatan Menteri Besar Selangor meskipun Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah mahu setiap parti pakatan pembangkang mencadangkan dua nama.

Anwar pula dalam kenyataan balasnya terhadap Nasrudin dipetik sebagai berkata: "Sebagai seorang yang mempamerkan (imej) tokoh agama, maka haruslah komennya berlandaskan etika dan akhlak yang tidak dengan maksud untuk menyindir, menyinggung atau menghina sesiapa."

Biadap Dan Melampau Pemilik Facebook Ini, Sengaja Mereka Cabar Polis

Posted: 01 Sep 2014 10:33 AM PDT



Video Felicia Ling Herdik Anwar Ibrahim Sebagai Biadap

Posted: 01 Sep 2014 04:00 AM PDT


"MB Kipas" Satu Sindiran Pedas Untuk Wan Azizah

Posted: 01 Sep 2014 01:30 AM PDT


Video Anjang Aki : Tidak Rela Bumi Selangor Diinjak Injak Oleh Pemimpin Luar Selangor

Posted: 31 Aug 2014 10:56 PM PDT


ANGIN PERUBAHAN


Red Bean Army Ini Menyamar Jadi Orang Kodiang, Kedah

Posted: 01 Sep 2014 08:30 PM PDT


Inilah komen paling tidak senonoh yang dibuat oleh Facebooker bernama Hapiz Kodiang terhadap artikel Malaysiakini bertajuk "ADUN DAP Rayer ditangkap bawah Akta Pertubuhan". Betulkah Hapiz tersebut adalah orang Kodiang? 

Ada besar kemungkinan ID orang Melayu digunakan oleh Red Bean Army ini untuk memburuk burukan orang Melayu di media sosial. Kepada sesiapa yang gambar dan wajahnya digunakan oleh mereka ini, silalah tampil untuk membuat laporan polis.

Nasruddin Tantawi Balun Anwar Lagi Sebab Adakan PRK Kajang #MBCrisis

Posted: 01 Sep 2014 05:30 PM PDT





KUALA LUMPUR 31 Ogos - 'Perang' antara Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan kelompok ulama dalam Pas berikutan amalan nepotisme Ketua Pembangkang itu yang tetap mahu isterinya, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail menjadi Menteri Besar Selangor tidak mampu diselindungkan lagi.

Meskipun Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu mahu pemimpin ulama Pas berhenti menyindir dan menyinggung pe­rasaannya, tetapi nampaknya suara Anwar seperti sudah tidak laku lagi, sekali gus menggambarkan hubung­an antara PKR dengan Pas ibarat retak menanti belah'.

Ini berikutan tindakan Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Nasrudin Hassan yang secara berterusan 'menyerang' Anwar dengan kritikan pedas selepas mempersoal apakah nepotisme tidak terpakai ke atas Ketua Pembangkang dalam isu mahukan isteri sendiri menjadi menteri besar.

Terbaru, beliau yang juga Ahli Parlimen Temerloh secara lantang berkata, rakyat Selangor kini menjadi mangsa kerana terpaksa menanggung resah akibat krisis ciptaan seseorang yang mempunyai keinginan politik sukar difahami, dipercayai ditujukan kepada Anwar.

"Ramai pihak resah dengan krisis yang berlaku di Selangor. Namun apa boleh buat, ia adalah krisis ciptaan sendiri. Maka beban krisis ini terpaksa didepani, sementara rakyat (pula) kian muak dengan apa yang berlaku.

"Lebih malang, ada yang rela berlakunya snap election asal cita-cita dan matlamat politiknya tercapai. Kepen­tingan dan kedamaian rakyat dipertaruhkan hanya kerana keinginan politik yang sukar difahami. 

"Saya di sini turut berdoa agar krisis ini segera tamat agar kepen­tingan negeri dan rakyat tidak terus diperjudikan," kata Nasrudin menerusi Facebooknya selang beberapa jam selepas Anwar memintanya berhenti membuat kenyataan yang menyindir dan menyinggung perasaan.

Sebelum ini, bekas Ketua Dewan Pemuda Pas itu turut membidas pendirian Anwar yang hanya menamakan Wan Azizah sebagai calon tunggal jawatan Menteri Besar Selangor meskipun Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah mahu setiap parti pakatan pembangkang mencadangkan dua nama.

Anwar pula dalam kenyataan balasnya terhadap Nasrudin dipetik sebagai berkata: "Sebagai seorang yang mempamerkan (imej) tokoh agama, maka haruslah komennya berlandaskan etika dan akhlak yang tidak dengan maksud untuk menyindir, menyinggung atau menghina sesiapa."

Biadap Dan Melampau Pemilik Facebook Ini, Sengaja Mereka Cabar Polis

Posted: 01 Sep 2014 10:33 AM PDT



Video Felicia Ling Herdik Anwar Ibrahim Sebagai Biadap

Posted: 01 Sep 2014 04:00 AM PDT


"MB Kipas" Satu Sindiran Pedas Untuk Wan Azizah

Posted: 01 Sep 2014 01:30 AM PDT


Video Anjang Aki : Tidak Rela Bumi Selangor Diinjak Injak Oleh Pemimpin Luar Selangor

Posted: 31 Aug 2014 10:56 PM PDT



BLOG - BLOG BARISAN NASIONAL